Etusivu / Palvelut / Laatoitustyöt

Laatoitustyöt

Kylpyhuone- ja saunaremontti ei ole melkein koskaan täydellinen ilman laatoitusta. Laattoja käytetään usein myös käytävän ja keittiön lattialle. Sitä pidetään kestävänä materiaalina, jolla on erinomaiset esteettiset ominaisuudet.

Laattojen käyttöedut kylpyhuoneessa tai saunassa

 • Pitkä käyttöikä (useita kymmeniä vuosia);
 • houkutteleva ulkonäkö;
 • laaja valikoima värejä, tekstuureja ja kuvioita;
 • kantavuus;
 • kosteuden kestävyys;
 • pintojen hoito on helppoa;
 • ympäristö- ja paloturvallisuusvaatimusten täyttyminen;
 • käytännöllisyys.

Rautakaupoissa myydään laaja valikoima lattia- ja seinälaattoja. Kun epäilet tekemääsi valintaa soita meille. Autamme sinua ostamaan tarpeitasi parhaiten vastaavat materiaalit. Yrityksemme tekee laatoitustöitä Helsingissä ja tarjoaa edullisia vaihtoehtoja.

Laattatyypit

Laatat voivat olla keraamisia, keraaminen graniitti-laattoja, peilipintaisia tai marmorilaattoja materiaalista riippuen. Keraaminen laatta omasta puolestaan jaetaan mattapintaiseen ja lasitettuun. Kun valitset laattaa, ota huomioon sen leveys ja pituus. Suurimman koon laatat asennetaan lattialle. Sen on oltava luja ja kestävä.

Seinälaattojen muotojen ja värien valikoima on laajempi. Tästä syystä ei ole niin helppo valita oikeat laatat ilman asianmukaista kokemusta. Jos päätät vaihtaa kylpyhuoneen laatat, pyydä apua hyvältä suunnittelijalta. Hän auttaa sinua valitsemaan värit ja kuviot, jotka sopivat sisustukseen.

Ladontavaihtoehdot

Laatoitustyön hinta riippuu tehtävän haastavuudesta. On olemassa seuraavat ladontavaihtoehdot:

Perusladonta. Tämä on yleisin tapa. Tässä tapauksessa laattojen reunat vastaavat pysty- ja vaaka-akseleita.

Perinteisessä 1/2-suhdeen ladonnassa seuraavan rivin laatat sijoitetaan niin, että laattojen saumat sijoittuvat alemman rivin laattoihin nähden laatan puoleen väliin. Samoin 1/3 -suhteen tiililadonnassa sauma sijoittuu aiemman rivin laattojen alusta kolmasosaan laatan mittaa. Tämä suhde on erityisen suosittu ladottaessa erityisen pitkää laattaa.

Vinoladonta. Tämä ladontatyyppi on lähes sama kuin perusladonta paitsi sitä, että laatat sijoitetaan 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden.

Kalaruoto ladonta. Kalanruotoladonta on tyylikäs, mutta myös suhteellisen yksinkertainen toteuttaa, sillä sen ladontaan ei tarvita useaa erimittaista laattaa. Yleinen sääntö on kuitenkin, että käytettävän laatan tulee olla sivumitoiltaan vähintään 1/2, eli laatan pidemmän sivun tulee olla vähintään 2 kertaa pidempi kuin lyhyemmän sivun. Näin kalanruotokuviointi pääsee oikeuksiinsa.

Salmiakki ladonta. Salmiakkilaatat tarjoavat ladontaan lukuisia erilaisia mahdollisuuksia. Yksi suosittu tyyli salmiakkilaatoille on perinteinen nuolenkärkiladonta, mutta mahdollisuuksia laatoille on rajattomasti! Salmiakkilaattoja voi hyödyntää niin efektiseiniin kuin ihan kokonaisten lattioiden ladontaan.

Suosittu ladonta sopii käytettäväksi joka paikassa - niin tehosteseinänä, kuin kokonaisena lattiaratkaisuna.

Työvaiheet

Valmistelu
Pinnat on ensin tarkastettava. Epätasaiset kohdat on tasoitettava rappausseoksella. Poista maali tai vanhat laatat. Käsittele seinät ja lattiat pohjamaalilla ehdottomasti. Tuskin pystyt saavuttamaan hyvää tarttuvuutta Ilman tätä vaihetta.

Merkintä
Sinun on laadittava selkeä suunnitelma laattojen sijainnista. Lattian laatoitus aloitetaan huoneen kauimmaisesta kulmasta. Sinne merkitään vaakasuora viiva. Se toimii ensimmäisen rivin kiintopisteenä. Merkinnöissä on otettava huomioon saumojen paksuus. Sisäänkäynnin lähellä olevien laattojen tulee olla leikkamattomat. Laattojen esiasettelu pinnalle on hyvä ratkaisu.

Laatoitus
Valmistettu liimaseos levitetään pinnalle hammastetulla laastikammalla. Ensimmäinen laatta liimataan ja tasoitetaan vesivaan avulla. Kulmissa olevat laatat on leikattava laattaleikkurilla. Voi olla tarvittavaa myös tehdä reikiä putkia varten. Tämä tehdään tarvittavan halkaisijan kruunulla. Pinnalla voidaan kävellä vasta sen jälkeen, kun liima on täysin kovettunut.

Laattojen saumaus
Laastiseos valmistetaan ohjeiden mukaisesti ja levitetään kumilastalla. Viiden minuutin kuluttua seos poistetaan laatan pinnalta hieman kostealla sienellä niin, että se jäisi vain saumojen sisään.

Mistä tilata laatoitustöitä Helsingissä

Yrityksemme on remontoinut kylpyhuoneita ja saunoja jo 10 vuoden ajan. Takaamme laadukkaan työn.

5 syytä ottaa meihin yhteyttä:

 • Asiantuntijamme tulee luoksesi vastaamaan kysymyksiisi ilmaiseksi.
 • Laadimme arviolaskennan ja saat selville laatoituksen tarkat kustannukset.
 • Voit tilata meiltä laadukkaita materiaaleja. Neuvomme kokemuksemme pohjalta, mikä laattamateriaali on paras valinta hinnoista, koosta ja ulkonäöstä riippuen.
 • Työt ovat sertifioitujen kokeneiden ammattilaisten suorittamia.
 • Tarjoamme palveluja Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Ota yhteyttä meihin puhelimitse, jos sinulla on kysyttävää. Löydät tehtyjen laatoitustöiden referenssit verkkosivustomme "Portfolio"-osiosta.